Sivertsen Project Soddjazzutstillingen 2018
Thor Sivertsen // Mats Sivertsen // Rasmus Sivertsen
I årets Soddjazzutstilling bryter det løs et helt unikt utstillingskonsept ved Nils Aas Kunstverksted –SIVERTSEN PROJECT.
Thor, Mats og Rasmus Sivertsen har alle tre bemerket seg med kraft på hvert sitt område, og vises nå sammen i den nye gallerietasjen ved Nils Aas Kunstverksted under Soddjazz festivalen.
Rasmus Andre Sivertsen (1972, Inderøy) er filmregissør og animatør. Han er utdannet ved animasjonslinjen ved Høgskolen i Volda og har regissert seks spillefilmer, alle animasjonsfilmer. Han debuterte med Kurt blir grusom i 2008. Han har vunnet Amandaprisen i kategorien «Beste barnefilm» for Pelle politibil på sporet i 2013 og Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa i 2014. Rasmus er også regissøren bak Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin i 2015, og Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa i 2015. Med andre ord, Rasmus er en av våre mest solide filmregissør og animatører.
Under Soddjazz viser Rasmus frem dukker og kulisser fra Flåklypa-trilogien. Her får du et unikt innblikk i den kreative prosessen bak en slik dukkefilm. Opplev Flåklypa bak lerretet, med spesialprodusert «bakomfilm» og kulisser. Dette burde trigge oppdagerlyst og nysgjerrighet hos de fleste!
Mats Jørgen Sivertsen (1974, Inderøy) er samtidskunstner, tegneserieskaper, animatør, filmskaper og digital installasjonskunster. Han er og frontmann i Yobrepus, et alternativ rock band. Mats tok Bachelor i Visual Communication Design ved Middlesex University i London 1995-98, og Master i Digital Art ved Maryland Institute College of Art i Baltimore, Maryland 2006/07.
Mats har gitt ut flere grafiske bøker, som Kong Lov i 2012, Sykdommen! i 2002 og Boka om Tombo i 2001. Er forfatter og regissør bak kortfilmen Minuet, 2014, og deltatt på en rekke utstillinger i ut og innland.
Mats arbeider på den internasjonale scenen, med performance, installasjon og digital kunst. Temaene er ofte transhumanism, seksualitet og fremmedfrykt. I Soddjazzutstillingen viser han blant annet installasjonen, The subConch. The subConch er en interaktiv installasjon som adresserer både det fenomenologiske og kontekstuelle av dyp integrasjon med teknologi. Dette innebærer bruk av EEG sensorer som festes til publikum, for en kognitiv kontroll over lyd og lys. Resultatet er en unik estetisk opplevelse.
Thor Sivertsen (1950, Inderøy) er animatør og illustratør og grafiker. Han var blant de mest sentrale aktørene i det norske animasjonsmiljøet på 1970- og 80-tallet, med klassisk tegnefilm som spesialitet. Før han begynte i filmbransjen arbeidet han flere år som lærer. Ved siden av lærerutdanning og utdanning innen drama, teater og film har Sivertsen også grunnkurs i reklametegning fra Trondheim Yrkesskole.
I 1990 grunnla han animasjonsfirmaet AnimaThorFilm. Her laget han tilsammen fem kortfilmer og har produsert en rekke reklamefilmer, vignetter, tegnefilminnslag for TV, i tillegg til animasjoner og design. Sivertsen har også arbeidet på produksjonene av Gurin med Reverompa (1998), Resan til Melonia (1989) og Kurt blir gru¬som (2008). Sistnevnte co-regisserte Sivertsen med sønnen Rasmus Sivertsen. Sivertsen jobber både etter etablerte klassiske produksjonsmetoder og digitalt. I 1994 mottok Thor Sivertsen Midt-Nordens kulturpris for sitt arbeid med animasjon og tegnefilm. I tillegg til alt dette har vi sett Thor tidligere her ved Nils Aas Kunstverksted, gjennom et utstillingsstipend i forbindelse med Midt-Nordisk Kunstfestival, i 2014. Der viste han grafiske arbeider i fotopolymer.
I årets Soddjazzutstilling viser han flere utsnitt fra sitt arbeid, fra de tidlige animasjonene til prosjekter han arbeider med i dag. Vi får se både originaltegninger, prosess og ferdige animasjoner.